İnanmak ve Düşünmek

Posted: 12 Haziran 2011 Pazar by Mengüalp in Etiketler: , , ,
0



bebeklerin numaraları 1:imanlı, 2:imanlı olmayan olsun. 

dk 00:12: 1nolu iyimser fakat inandığı konunun alt yapısı boş değil bildikleri var, 2nolu rasyonalist sadece elindeki örnekleri değerlendirerek harekete geçiyor çünkü sadece kendini baz alıyor.

dk 00:33: 1nolu mütevazilikle pozitif yanlarından bahsediyor, 2nolu kendi benliğinden ödün vermeden devam ediyor.

dk 00:48:1nolu mütevaziliğe devam ediyor ve ekliyor; bildiği inandığı güzel bir şeyi anlatıyor ve teşvik ediyor. 2nolu yine elindeki örneklerinden ve aklından yola çıkarak 1nolu'nun söylediklerine inanmayı bile geçip anlamya bile çalışmıyor.

dk 1:02: 1nolu baktı ki kendi metoduyla anlatamıyor, 2nolu'nun anlayacağı metodla anlatmaya başlıyor. 2nolu görmediğine inanmıyor.

dk 1:15: 1nolu inandığının arkasından gitmeye devam ediyor ve 2nolu'nun anlayacağı türden gerekçe de sunuyor ve devamında inandığı(!) şeyi inandığı gibi ekliyor,

aslında var olduğunu bildiğimiz bir gerçeği(yaşamı), sadece o an dilimi ile var olduğunu kanıtlayamayacağı bir yakınına(karındaşına) açıklamaya çalışıyor. 1nolu kişi 2nolu kişiye gerçeği anlatmak için daha ne yapsın?akleden kalp ise 2nolu'da eksiktir.aklın mutmayin olmayışı, her daim vardır ve olacaktır.önemli olanın ne olduğu değişir, asıl önemli olmayan sorgulayan akıldır.

-
not: üstteki yorum videonun yorumu değil, sadece videoda bahsi geçen bakış açılarından feyz alınarak yazılmıştır.

0 Yorum:

Powered By Blogger