Durarara!!

Posted: 7 Mart 2010 Pazar by Bekçi in Etiketler: , ,
3

Yeni taşındığı şehiri öğrenmeye çalışan bir çocuğun hikâyesi gibi başlayan çizgi film, aslında; biraz umutsuzluk havasına ve şiddet vurgusuna aldırmadan izlemelerini sürdürebilecek izleyiciler için hazırlanmış ortasınıf bir yapıt. Yayınlanma durumuna göre günümüz tarihinde 9. bölümüne kadar bulunabilmekte. Başlangıç müziği oldukça kaliteli olan durarara’nın giriş kısmı da oldukça başarılı. Karakterler normal hayata göre sıra dışı olarak tanımlansa da; biri dışında diğerleri oldukça tanıdık, alışılmadık çizgi figür ise mitolojik bir kahramandan türetilmiş olan bir karakter. Çizgi filimde genel olarak o toplumdan yaşayan insanların durumları çok da belirgin olmayacak şekilde durumsallaştırılmış ve[ sanıyorum içine olumsuz örnekler verilerek öz eleştirişi yapılması alt fikri güdülmüş olabilir (bunu ben de uyduruyor olabilirim). Buların dışında renklendirme olarak koyu renklerin hakim olduğu sahneler ağırlıkta fakat ilerleyen bölümlerde çizgi film başlangıç bölümlerindeki karamsar havadan sıyrılarak daha neşeli bir havaya bürünmeye başlıyor. Ayrıca içlerinde ara latifeler de mevcut.

Genel olarak bu bloğa ilk olarak yazılmayı hak etmese, yine farklı sayılabilecek bir anime.

Peki kim sevebilir.?

“Sodeno dondorma

Code geas” gibi çizgi filmleri severek izlemiş olanların izlerken zevk alabileceği bir anime olarak görüyorum.

En iyi yanı bence giriş görüntüleri.

Ek bilgi: aynı isimde mangası da mevcut.



lüzumsuz :)

3 Yorum:

  1. Skandrant says:

    Başarılı bir tenkid örneği. Dizinin ilk bölümünü indiriyorum. Yeni tenkid yazılarını ve diğer evrakı dört gözle bekliyoruz.

    Bi' de Bu BEKÇİ hangi bekçi? ;)

  1. Mengüalp says:

    Beğendik abicim, çalışmalarını bekliyoruz.

  1. Ali Osman says:

    bende ilk bölümü torrent indirme listeme ekledim bu tarzda daha fazla evrakları blogda paylaşabilirseniz kalite yoruma göre kalite anime izleme zevkine erişebiliriz ^_^ teşekkürler..!!

Powered By Blogger