Sör Mürver'in Seyir Defteri

Posted: 17 Mart 2010 Çarşamba by Mengüalp in Etiketler:
3



Bir mühendislik öğrencisi olarak bu başlığa, şöyle bir açıklama getirebilirim ki;
Yazar olma çabalarındaki ben, nam-ı diğer 'Sör Mürver',
Transfer fonksiyonum olarak nitelendirebileceğim, One Piece ve PCnet'in Piri Reis'in Seyir Defteri
Sonuç:
Sör Mürver=(One Piece+Pcnet-Piri Reis)> Seyir Defterim

Piri Reis'in Seyir Defteri adlı bölümünden etkilendiğim ve bu sıralar One Piece'in etkisinde kaldığım için böyle bir başlık açarak, buradan yayın yapmayı uygun görüyorum. Her ne kadar benzer bir proje olsa da, benim için bilgide paylaşımın sınırı yoktur diyerekten sizlerle bu bölümde sitelerimi paylaşacağım.

Teknoloji Blogları:

http://yahoyt.com: İnternette yaşayan teknoloji editörlerinin teknoloji içerikli oluşumu. (bkz:M. Serdar Kuzuloğlu ve Timur Sırt - üzgün bir şekilde Timur Bey'e sosyal medyadan ulaşmak pek mümkün değil). İki kafadar teknoloji editörü ve yaptıkları icraatler, saymakla bitmeye bilir.

http://www.webrazzi.com: Güncel teknolojik gelişmeleri takip edebileceğiniz, ve mutlaka etmeniz gereken bir site.

http://shiftdelete.net: Yine güncel teknoloji hakkında yayın yapan diğer bir site.

Donanım Siteleri:

http://www.donanimhaber.com

http://www.hardwaremania.com

Televizyon Tadında Video:

http://televidyon.com: Yine M. Serdar Kuzuloğlu ve Timur Sırt'ın zamanında Technology Channel'da yaptıkları Teknosohbet programını yayınlamak amacıyla TV şirketlerine gidip, aradıkları ilgiyi bulamayan ardından böyle bir siteyle yayına devam etme kararı alan iki kafadar bunlar.(bkz: haklarında)

Sosyal Media:

http://twitter.com: Mikro blog yayın müdavili.

http://www.friendfeed.com: Sosyal medyayı çok yakından takip edebileceğiniz başka bir mikro blog yayın platformu.

Depolama:

http://put.io: Türkiye'den bir girişim var. bildirgec.org ve hafif.org gibi işleriyle Türkiye'de Web 2.0 denildiğinde akla gelen ilk şirketlerden biri olan Pilli Network'ün geliştirmekte olduğu Put.io, ihtiyaç duyduğunuz dosyaları indirmenize, online ortamda saklamanıza, kullanmanıza ve paylaşmanıza olanak tanıyan ilginç bir web sitesi. Put.io şimdilerde sınırlı sayıda test kullanıcısı için hizmet veriyor. Yakında ücretli olarak tüm kullanıcılara açılacak olan servis, sizin için web'deki herhangi bir kaynaktan, RapidShare'den, BitTorrent protokolü üzerinden veya FTP sitelerinden dosya indirerek sunduğu saklama alanında tutuyor. Put.io hesabınıza indirdiğiniz dosyaları daha sonra bilgisayarınıza indirebiliyor ya da yine Put.io içinde kullanabiliyorsunuz. Put.io içinde kullanmaktan kasıt şu: Bir DivX filmi hesabınıza indirebiliyor ve herhangi bir kalite kaybı olmadan
Put.io'nun içinde izleyebiliyorsunuz. Put.io'nun size sağladığı alanda tuttuğunuz indirilmiş dosyalarınızı diğer Put.io kullancılarıyla paylaşmanız da mümkün. Servis bu noktada sosyal bir özellik de kazanmış oluyor. Kapalı beta aşamasında Put.io'yu kullanma fırsatında bulunamadım henüz, fakat duyduğuma göre, ardı ardına sıraladığınız RapidShare bağlantılarını bir çırpıda indirerek önümüze sermesi, Torrent dosyalarını akıllıca yönetmesi ve yüksek sunucu performansı hayli etkileyiciymiş.

3 Yorum:

  1. Skandrant says:

    Sör Mürver'e teşekkür edéyorum. Altún Çağ'da adımızı ölümsüzlüğe taşımak gayretiyle başladığımız siber seyahatimize Sör ayarında yeni yazarlarla devâm étmemiz gerekliliği artık gün gibi âşikàrdır.
    İhtilàl teklif ediyorum!
    İnfâz istéyorum!
    Dökülécek yaprağı olmayanın ormanda ne işi kalır déyorum?!

  1. S.T.K. says:

    Hödri meydane diyor ve blog başlıkları açma yolunda başarılar diliyorum efenim.

  1. Mengüalp says:

    Haa, bu yorumu arkadaşın profilinden ben yapmıştım, yanlış anlaşılma olmasın :D.

Powered By Blogger